dimecres, 12 de novembre del 2008

Ciclo de Encontros. REFORMAS EDUCATIVAS DE SUCESSOS - LISBOA


Els docents de Portugal han començat a posar en marxa la proposta de divulgació de perspectives al curriculum d'arts visuals.

EXPERIENCIÈS AMB LA IMATGE, EXPERIÈNCIES D'APRENENTATGE

TRAFIC 08 proposa un debat en què pedagogs i professionals de la fotografia abordaràn diferents experiències d'aprenentatge a les aules i a l'exterior de les aules. Experiències que no només tracten la imatge com un instrument d'oci passiu, sinó com un instrument de comunicació i reflexió sobre l'entorn i la pròpia identitat.

D'una banda, aquestes activitats possibiliten l'aprenentatge de les eines tecnològiques (càmares i programes informàtics) i, de l'altra, conviden a generar "documents visuals". Tots som competents per construir imatges intencionades i plenes de la "nostra" veritat.

Com a ponents intervindràn Lorena Méndez, col·laboradora de La Lleca, un projecte d'intervenció i acompanyament al centre penitenciari de Santa Martha Acatitla (Mèxic); Tanit Plana, fotògrafa i publicista, i Alfred Porres, artista visual i professor de l'IES de Sant Carles de la Ràpita. Farà de moderador Francesc Perramon, professor de teoria de la imatge i història de la fotografia a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.